Running

Sportartikelen

De juiste hardloopschoen

Het kan overweldigend en verwarrend zijn om de juiste hardloopschoenen specifiek voor jouw behoeften te kiezen, vooral als je zoveel verschillende soorten ziet. Door de verkeerde hardloopschoenen te kopen kun je blessures oplopen en ben je minder goed beschermd, en op het moment dat je de juiste schoenen hebt gevonden heb je vaak ook al veel geld verspild.

Daarom leggen wij graag uit wat de verschillende soorten hardloopschoenen voor u als ervaren of beginnende hardloper kunnen betekenen zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. 

Neutrale sportschoenen

Schoenen met demping hebben over het algemeen geen kenmerken op het gebied van bewegingscontrole en zijn lichter. Ze zijn gemaakt op een gekromde of half gekromde leest om sneller bewegen te bevorderen en voor een zachtere ondervoet. Deze schoen is heerlijk voor mensen met een neutrale voet en die minder dan 13 steen wegen, evenals voor orthotische dragers. Als je neutrale voeten hebt maar meer dan 13 steen weegt, overweeg dan schoenen met gestructureerde demping die iets meer steun bieden.

Hardloopschoen met maximale ondersteuning

Deze categorie biedt de meeste steun en controle en is ontworpen om buitensporige pronatie af te remmen. Deze bevatten kenmerken zoals mediale posten (ASICS Duomax™), waarbij materialen met een hogere dichtheid worden gebruikt voor het binnenoppervlak van de middenzool om te voorkomen dat deze ingedrukt wordt wanneer de hak erop landt. Vaak hebben deze een koolstofrubberen buitenzool voor duurzaamheid en zijn gemaakt op een rechte leest (vorm) die voor een maximaal contact met de grond en stabiliteit zorgt.

Schoenen met gestructureerde demping

Deze schoenen bevatten een goede mengeling van bewegingscontrole en demping. Deze zijn niet zo zwaar en bieden minder controle hardloopschoenen met maximale ondersteuning, maar zorgen nog wel voor veel steun. Dit is de populairste categorie hardloopschoenen en is over het algemeen gemaakt op een rechte of half gekromde leest voor een goede stabiliteit bij contact met de grond.

Advies bij Sima

Wij weten welke schoen het beste bij u en uw voorkeuren past. Loop gerust eens binnen bij Sima Sport & Shoes om u te laten adviseren over uw perfecte hardloopschoen.

Volg ons ook online