Skischoenen op maat

Diverse systemen

Gedurende het winterseizoen houden wij ons ook bezig met het op maat maken van skischoenen zodat iedereen het maximale uit zijn wintersport kan halen. Naast ons Salomon Custum Shell Heating systeem en Head Form Fit systeem, hebben wij ook beschikking over het Fischer VACUUM boots systeem. Met deze drie systemen kunnen wij iedereen van een perfect passende schoen voorzien. Hieronder leggen wij alle systemen uit.

Fischer Vacuum Fit

De tijd dat de skiër maar genoegen moest nemen met een skischoen met een standaard fabrieksleest die dus niet overeenkomt met de vorm van de individuele voet en het onderbeen,  ligt gelukkig al ver achter ons. Fisher ontwikkelde immers enkele jaren geleden het VACUUM fit pasvorm concept. Dankzij dit unieke procedé modelleert de voorverwarmde schaal van de skischoen zich volledig rond de voet en het onderbeen. Het is ook op deze manier ook mogelijk om de skischoen smaller te maken (vacuüm). Het gevolg? Voor eens en voor altijd een eind aan die nare drukpunten en schuurplekken die voor pijnlijke voeten en blaren zorgen. De perfect passende, comfortabele schoen, zowel voor “comfort” skiërs, als voor sportieve skiërs.

Bekijk de video om een idee te krijgen van het proces!

Salomon Custom Fit

Salomon maakt gebruik van de 360° Custom Shell technologie voor de buitenschalen. De Salomon skischoenen werken ‘andersom’ ten opzichte van Fischer. De schoen is relatief smal, wordt zacht d.m.v. verwarmen, vormt daarna rond de voet, en wordt weer hard d.m.v. koeling. De schoen is meer geschikt voor de sportieve skiër/skiester.

Head Form Fit

De Form Fit buitenschaal van de Head skischoenen in combinatie met de Perfect Fit binnenschoenen bieden een ultieme houvast en pasvorm. De Head schoenen worden op dezelfde manier verwarmd als de Salomon schoenen, en het fitting proces is daardoor relatief gelijk. De Head skischoenen zijn in meerdere modellen verkrijgbaar en zijn geschikt voor alle soorten skiërs.

Head Liquid Fit

Head heeft dit jaar weer een nieuwe technologie op de markt gebracht: Head Liquid Fit. Het principe is vrij eenvoudig, de skischoenen bevatten speciale compartimenten rond de hiel en enkels die kunnen worden geïnjecteerd met een speciale vloeibare substantie. Het zorgt ervoor dat de ruimte rond om de hiel wordt opgevuld en de skiër dus optimale controle heeft en minder snel verkrampt. De substantie blijft vloeibaar onder alle omstandigheden en kan dus ook weer verwijderd worden.  De Liquid vloeistof wordt niet standaard bij de skischoenen geleverd, maar is als extra verkrijgbaar voor een betaalbare prijs van € 49,95. De Liquid Fit technologie kan op meeste Head Skischoenen uit jaargang 2019-2020 worden geleverd.

Bekijk de video om een idee te krijgen van het proces!

Maak nu online een afspraak!

Of bel voor de mogelijkheden, u kunt ons tijdens openingstijden bereiken op 0104704242

Waar blijft de sneeuw nou?!

Volg ons ook online