Een begrip, al jaren

Sima Sport, al meer dan 30 jaar een begrip in Schiedam en omstreken. Op 1 april 1990 namen wij, Simone en Marc Schimmer (vandaar SIMA) de toenmalig in Hof van Spaland gevestigde winkel Sportsjaak over.

Marc werkte al meerdere jaren, naast zijn studie fiscale economie, parttime bij Sportsjaak en Simone had zojuist de Modeacademie in Rotterdam afgerond, toen wij de kans kregen de winkel over te nemen. Daar hoefden we niet lang over te twijfelen en hebben daar tot op de dag van vandaag geen spijt van.  Het ski, voetbal en tennis verleden van Marc bepaalde in eerste instantie de drie hoofdspecialiteiten en dat is tot op heden zo gebleven, want passies moet je niet verloochenen.

De start

Vanaf april 1990 starten wij dus op Hof van Spaland 15 met een oppervlakte van 130 vierkante meter met alleen maar sport. Langzaam groeiden wij uit onze jas, en na 5 jaar kwam er een skiwerkplaats aan de Polderweg bij.

Toch blijkt na een aantal jaar de winkel weer te klein te worden, we zijn toen in 2001 naar ons huidige pand verhuisd, Hof van Spaland 35. Met een oppervlakte van 230 vierkante meter serieus groter dan het eerste pand. Wij groeiden door en vanaf 2010 begonnen wij ook met het bedrukken van kleding, tassen, jassen en andere artikelen.

Sima shoes

In 2014 kwam het pand naast ons vrij. Dat kwam op een prima moment, want wederom waren wij uit onze jas aan het groeien. Tevens een prachtige mogelijkheid om een, in het winkelcentrum, ontbrekend segment in te vullen: dames- en herenschoenen in het betere segment.

Sima Shoes was geboren, gelegen naast Sima Sport en met een interne doorgang tussen de twee winkels. De drukkerij kon verhuizen naar het nieuwe pand en de skiwerkplaats werd geïntegreerd in de sportzaak want we hadden er “ineens” 205 vierkante meter bij.

Passie moet je niet verloo-chenen!

Volg ons ook online